Sigur că știi deja cum să fii sincer(ă), dar… chiar știi cum?
Nu-ți strică să ai o metodă, dacă vrei să exersezi sinceritatea!

Am adunat aici 10 REGULI ALE SINCERITĂȚII. Unele sunt din experiența mea personală, altele le-am găsit când am făcut research, le-am rafinat puțin și le-am integrat aici.
- Fii sincer despre tine, nu despre alții! Este prima și cea mai importantă regulă a sincerității! Dacă ”ești sincer” despre alții, acolo nu e de fapt sinceritate, e doar o bârfă, o insultă, o revoltă sau ceva asemănător! Să zici cuiva ”sincer, ești idiot” nu e o dovadă de sinceritate, e doar o mitocănie, și știi și tu asta!
- Sinceritatea nu e doar lipsa minciunii. Să nu minți te face onest, nu te face sincer! Care e diferența? Se poate să taci ca să nu minți, dar nu se poate să taci ca să fii sincer! Sinceritatea merge mult mai departe decât onestitatea, merge către ”miezul” tău cel mai autentic.
- Acceptă să te simți vulnerabil. Sinceritatea este mecanismul prin care scoatem la suprafață ceea ce ”am îngropat” în noi înșine tocmai din teama de fi vulnerabili! Ce e mai autentic în tine nu o să iasă la iveală până nu depășești teama de vulnerabilitate.
- Acceptă că, de fapt, nu te cunoști foarte bine! Altfel, în loc să fii sincer, te vei trezi că înșiri cum ai vrea tu să fii de fapt și cum ți-ar plăcea să fii perceput. Lasă loc de descoperire și sinceritatea te va duce acolo unde n-ai mai fost.
- Sinceritatea nu e totuna cu oversharing-ul. Să torni cuiva chestii intime care îl fac pe călălalt să se simtă stingher nu înseamnă că ai fost sincer cu el, înseamnă că abuzezi de atenția și de bunăvoința lui, că forțezi grav limitele alea de le zic americanii boundaries.
Găsești cele 10 reguli ale sincerității, în foileton, pe Instagram.
- Sinceritatea se exersează. Poți să începi prin a căuta două-trei lucruri despre tine pe care nu le-ai spune în mod obișnuit și pregătește-te mental să le ”dai din casă”. Vei găsi momentul contextul potrivit. Și vor veni mai ușor și altele. Ca la terapie, da.
- Nu încerca să impresionezi. Sinceritatea e despre ce ai tu nevoie să spui, nu despre ce crezi că ar vrea alții să audă de la tine. Evită să vorbești sau să scrii ca să obții validare din partea celorlalți!
- Nu te transforma în propriul tău acuzator! Să fii sincer nu înseamnă să devii dușmanul tău, să te pui singur la colț și să te umilești, să te auto-desființezi. Sinceritate nu înseamnă masochism.
- Uită-te spre ce simți și abia apoi exprimă-te. Ia-ți o pauză de două-trei secunde pentru introspecție, apoi vorbește. Altfel o să-ți iasă doar o reacție automată, nu un răspuns consistent și autentic.
- Povestea e dușmanul sincerității. Când te exprimi sincer, nu te lăsa prins în propria ta poveste. Povestea tinde să aibă eroi, să găsească dușmani, să aibă o morală, să fie cât mai interesantă și cât mai ieșită din comun. Caută să afli ceva despre tine, nu să spui o poveste interesantă.
Găsești aceste 10 reguli ale sincerității și pe Facebook!
Poate vrei să vezi și aceste Exerciții cu tine însuți.
În cazul de față, n-are rost să te întreb cât de sincer ți s-a părut articolul. Te întreb
Cât de util ți s-a părut articolul?